Hårtransplantatsjon kvinner

De fleste av oss forbinder hårtransplantasjon med menn, ettersom hårtransplantasjon kvinner fortsatt ikke er en vanlig prosedyre i Norge. I land som Tyrkia og Libanon er det vanligere at kvinner søker denne typen hjelp. Hvis flere norske kvinner visste at hårtransplantasjon er en relativt enkel prosedyre, ville nok mange vært interessert i behandlingen og flere ville fått hjelp med problemer knyttet til hårtap.

Hva forårsaker håravfall hos kvinner?

Det kan være flere årsaker til at kvinner mister hår. Visse sykdommer som diabetes og jernmangel kan forårsake hårtap, men hårtap kan også være arvelig. En kvinne som mister håret kan bli hjulpet på forskjellige måter gjennom hårtransplantasjon kvinner. Kanskje du bare trenger en liten prosedyre, som å fylle ut et hårfeste som begynner å tynnes ut. Det er også mulig å transplantere en større mengde hår til skallede områder i hodebunnen.

Kvinne med mye hår på hårbørsten
Sammenlign priser på hårtransplantatsjon for kvinner tilbud fra 11.700 Kr

Hvordan utføres hårtransplantasjon kvinner?

Hårtransplantasjon er ikke en spesielt komplisert medisinsk prosedyre og relativt smertefritt. Da hårtransplantasjonene startet flyttet de store områder med hår på en gang, men i dag jobber de metodisk med én hårsekk om gangen. Rett etter at hårsekkene er flyttet, vokser de inn i det nye området og begynner å produsere nytt hår. En hårtransplantasjon tar vanligvis under fire timer og pasienten kan være våken under behandlingen.

I noen uker etter transplantasjonen blir huden rød og det kan dannes små skorper på huden der inngrepet skjedde. Dette er ikke farlig og prosedyren etterlater ingen permanente synlige arr. Hudområdet der hårsekkene fjernes må barberes før prosedyren, men siden dette vanligvis er i nakken, vil det ikke være synlig. Noen av fordelene med hårtransplantasjon kvinner er:

Donorområdet må derimot alltid barberes. Vanligvis barberes et område som er ca. 3×12 centimeter, og det er bare hårsekkene som plukkes ut som ikke vil vokse ut igjen. Ved en hårtransplantasjon tas cirka én av ti hårsekker som spres over donorområdet, noe som gjør at hårene i nakken ikke føles tynnere etter inngrepet.

Hårtransplantasjon kvinner kan gjøre en stor forskjell for den enkelte og kan forbedre selvfølelsen og forholdet til eget utseende. Kvinner kan lide av hårtap i forskjellige perioder i livet og en transplantasjon er i dag den eneste permanente behandlingen.

Forutsetningene for et godt resultat

Den eneste metoden som fungerer som permanent behandling for hårtap hos kvinner er en hårtransplantasjon. En forutsetning for å få et godt resultat er at pasienten har et område som har rikelig med hårsekker, som for eksempel i nakken. Under en transplantasjon flyttes hårsekkene fra dette området, og det er hårtettheten i donorområdet som avgjør hvor mange hårsekker som kan flyttes. Prisen avhenger også av hvor mange hårsekker som transplanteres og hvor stor operasjonen er.

Før en hårtransplantasjon er det viktig at pasienten innser hva prosedyren innebærer og hvordan transplantasjonen gjøres. Det er også essensielt at forventningene til sluttresultatet er på et rimelig nivå med realistiske forventninger.

En kvinne med et stort hårtap vil ikke få igjen den samme hårkvaliteten hun hadde da hun var ung. Derfor er det svært viktig at pasienten får en konsultasjon før behandlingen starter. Under konsultasjonen diskuteres forventninger, pasientens generelle helsetilstand og hårkvalitet.

 

Hårtransplantasjon kvinner

Hvilke kvinner er gode kandidater for en hårtransplantasjon?

Aktuelle kandidater for hårtransplantasjonskirurgi er:

Inngrepet tar lengre tid enn en hårtransplantasjon for menn, men på den annen side ser det ikke ut som at kvinnen har gjennomgått en hårtransplantasjon. Fremgangsmåten for inngrepet er forskjellig mellom ulike klinikker, men en generell retningslinje er at kirurgen unngår å ta mer enn 1 000 transplantater. Ved mer omfattende hårtransplantasjoner for kvinner kan behandlingsøktene deles opp.

Hvis du vurderer en hårtransplantasjon er det viktig å vite at du aldri vil ha den dekningen du hadde før hårtapet ditt, men kirurgi kan kamuflere de tynne områdene og gi deg mer fylde.

Book en gratis konsultasjon med en specialist på hårtransplantatsjon for kvinner

Hvorfor er ikke hårtransplantasjon kvinner vanlig i Norge?

Hårtransplantasjon for kvinner gir gode resultater på et problem som rammer mange kvinner, så hvorfor benytter ikke flere seg av denne muligheten? Det beste svaret på det spørsmålet er at det ikke er så mange som snakker om det. Kvinner kan også lide av skallede flekker i hodebunnen og hår som blir tynnere med alderen. En annen grunn er at det finnes relativt lite informasjon om dette temaet. Sannsynligvis er det et stort antall kvinner i Norge som ville blitt hjulpet av en hårtransplantasjon hvis de visste om behandlingen og de gode resultatene den kan gi.


Trenden viser at det vil bli stadig mer vanlig for kvinner å gjennomgå hårtransplantasjoner i fremtiden. Tyrkia er i dag det landet som utfører flest hårtransplantasjoner i verden, og  kvinner som reiser fra Norge for å få en hårtransplantasjon i Tyrkia har økt kraftig. Prisene er ofte er gunstige samtidig som du kan kombinere det med en ferie. Hårtransplantasjon kvinner i Tyrkia utføres etter samme metode som i Norge. Hårsekkene flyttes fra et område med mye hårvekst til et område hvor pasienten ønsker seg mer hår.

Gratis hårtapsvurdering, spar på tilbud så lave som 11.700 kr

Hårtransplantasjon for kvinner i fremtiden

I fremtiden vil det nok bli vanligere at kvinner benytter seg av muligheten for transplantasjoner, noe som betyr finjusteringer som å fylle ut skallede flekker og fikse på hårfestet. Mange kvinner er misfornøyd med at hårfestet forandrer seg. Andre plages med tynnere hår, mens noen misliker formen på et naturlig høyt hårfeste som de ønsker å senke. Hårtransplantasjon kvinner vil ikke lenger bli sett på som en større operasjon, men en måte å føle seg bedre med hårsituasjonen sin.

Selv om mindre inngrep trolig vil bli vanligere i fremtiden, kan også kvinner som lider av alvorlig hårtap bli hjulpet av en hårtransplantasjon. Når kvinner trer inn i overgangsalderen kan de lide av hormonelt hårtap og hårtynning i hodebunnen, og kan da trenge en mer omfattende prosedyre. 

Spar på tilbud så lave som 11.700 Kr