Hvordan fungerer en hårtransplantasjon?

Finn ut hva du kan forvente og hvordan du kan forberede deg

Har du vært på utkikk etter en hårtransplantasjon? Noe av det første du vil vite er sannsynligvis hvordan en hårtransplantasjon fungerer?

Vi ba eksperten for hårtransplantasjon Vitor Miguel Fabião om en forklaring, for å sikre oss at du er 100% forberedt.

Dette er hva du kan forvente deg før, under og etter hårtransplantasjonen.

3-dagers behandling

8 timers prosedyre

Fullt akkreditert

All-inclusive

Få en gratis konsultasjon fra en akkreditert klinikk i dag

Hårtransplantasjon dag for dag

Vil du vite hvordan en hårtransplantasjon virker? Vi gir deg svaret her. 

La oss gå igjennom din hårtransplantasjon dag for dag.

Online konsultasjon av hårtransplantasjon

Finn en klinikk som passer deg og budsjettet ditt

Når du har bestemt deg for å diskutere hårtapet ditt med en klinikk for hårtransplantasjon, er første trinn en konsultasjon på nettet. Det trenger ikke være bare med èn klinikk, så kontakt gjerne flere. Her på hårtransplantasjon.com tilrettelegger vi for 3 til 4 samtaler med potensielle klinikker i det geografiske området du kan tenke deg å dra til.

Fremgangsmåte:

 Fyll ut vårt raske spørreskjema

Her svarer du på noen spørsmål om omfanget av hårtapet ditt, hvis du hadde en tidligere hårforlengelse, hårfarge osv.

 Ta kontakt med en av våre eksperter

Du vil få kontakt med en av våre eksperter gjennom WhatsApp, Facebook Messenger eller Telegram. Vi vil be om bilder av hodebunnen din, som vi deretter deler med klinikkene, så vel som forventningene dine.

 Planlegging av en online konsultasjon med klinikken

Vi vil introdusere deg for de klinikkene du ønsker å snakke med.
Hva skjer i løpet av konsultasjonen online:
Du får anledning til å snakke med klinikkens pasientrådgiver, noe som tar omtrent 30 minutter og vil bli gjennomført via en sikker videochat.
Sammen vil dere gå gjennom svarene i spørreskjemaet og se på de bildene dine for å samle ytterligere relevant informasjon. Rådgiveren vil også fortelle deg om de forskjellige hårtransplantasjonsteknikkene som FUT, FUE, DHI, så vel som ikke-kirurgiske alternativer for hårtransplantasjon.
Det vil deretter bli gitt et bindingsfritt tilbud fra klinikken, basert på konsultasjonen din online.

Reise til destinasjonen

All-inclusive tilbud

Klinikker for hårtransplantasjon, som samarbeider med oss, tilbyr alltid pakker med all inclusive for hårtransplantasjon. Dette inkluderer en engelsktalende sjåfør som henter deg på flyplassen og bringer deg til hotellet ditt. Prosedyren for hårtransplantasjon består vanligvis av en 3-dagers prosess med intern konsultasjon, selve dagen for hårtransplantasjonen og en klinisk vask dagen etter.

Forholdsregler og instruksjoner som skal følges 1-2 uker før prosedyren
 • Unngå å bruke blodfortynnende og betennelsesdempende medisiner to uker før operasjonen i samråd med fastlegen din
 • Slutt med å bruke alle typer vitamintilskudd 14 dager før den planlagte operasjonsdagen
 • Unngå røyking og inntak av alkohol en uke før operasjonen, da dette kan endre tiden det tar å heles
 • Masser hodebunnen 10-30 minutter daglig i en uke før operasjonen, for å forbedre blodsirkulasjonen
Start en samtale på WhatsApp eller Facebook Messenger

Hvordan fungerer en hårtransplantasjon - dag 1

Konsultasjon hos klinikken

Dagen før prosedyren for hårtransplantasjon besøker du klinikken og møter kirurgen for å snakke om prosedyren. I løpet av konsultasjonen vil legen selv inspisere håret ditt og i samråd med deg bestemme donorområdet. Sørg for å spørre om alt det du lurer på, slik at du føler deg 100% komfortabel.

Forholdsregler du bør ta 24 timer før en kirurgisk hårtransplantasjon
 • Vask håret grundig med vanlig sjampo og balsam
 • Det anbefales ikke å ta en hårklipp
 • Forsikre deg om at du får tilstrekkelig med søvn før operasjonen
Få de beste All-inclusive tilbudene fra klinikker

Hårtransplantasjon dag 2

Dagen for hårtransplantasjonen

Operasjonsdagen er endelig her, og prosedyren skal gjennomføres om noen timer. Prøv å slappe helt av mens du venter på instruksjoner fra kirurgen. Forberedelsene kan være litt forskjellige, avhengig av prosedyren du velger for operasjonen din. Tidslinjen nedenfor gir en generell oversikt over hva du kan forvente deg.

Forberedelser på selve dagen for hårtransplantasjonen
 • Sørg for å spise et lett måltid noen timer før operasjonen
 • Unngå inntak av kaffe eller koffeinholdige drikker for å redusere risikoen for blødning
 • Ikke bruk kommersielle hårprodukter. Rengjør hodebunnen grundig.
 • Klær med bred krage anbefales før og etter operasjonen for å unngå irritasjon i hodebunnen

Hva du kan forvente i løpet av operasjonsdagen

1. Hårlinjetegning

På operasjonsdagen vil sykepleiere og annet støttepersonell for kirurgien ta deg med til rommet der operasjonen skal finne sted. De vil så kreve at du skifter til en desinfisert kappe som de tilbyr deg. En merkepenn fylt med alkoholbasert blekk brukes til å tegne kantene av hårfestet ditt. Du må godkjenne det opptegnede hårfestet før prosedyren finner sted.

2. Barbering
Barbering er ikke et spesielt viktig skritt i de fleste prosedyrer for hårtransplantasjon, og det avhenger faktisk av din foretrukne teknikk. En annen avgjørende faktor vil være det totale antall transplantater som er nødvendige i løpet av prosedyren din. For eksempel, hvis du nøyer deg med Follicular Unit Transplantation (FUT), vil kirurgen barbere selve donorstripen din som forberedelse til hårekstraksjonen. I Follicular Unit Extraction (FUE), eller lignende varianter som Direct Hair Implantation (DHI), vil kirurgen avgjøre om dette er nødvendig etter skanning. Alt i alt er det en god idé å bli barbert før en transplantasjon for å redusere risikoen for infeksjon.
3. Lokalbedøvelse
Det er viktig å merke seg at det kan gis lokalbedøvelse før hårtransplantasjonen starter. Kirurgen vil bestemme hvilke områder de vil injisere anestesien i forhold til donorstedet. I tillegg kan lokalbedøvelsen fordeles i områdene rundt stedet hvor noen snitt vil bli gjort.
4. Graftekstraksjon
Nå er du blitt klar over at håret vil bli ekstrahert fra kroppen eller hodebunnen. Dette avhenger helt av hårtettheten til donorstedene på hodet. Ekstraheringen her gjøres hovedsakelig via en mekanisk punch. Ved FUT-prosedyren blir donorområdet kirurgisk skåret ut fra hodebunnen. I noen andre FUE-varianter brukes det vanligvis en mekanisk punch for å isolere hårene som vil bli ekstrahert. Etter isolasjonen trekkes de ekstraherte transplantatene individuelt ut ved bruk av sterile medisinske tenger. Antallet hårsekker som skal trekkes ut avhenger av størrelsen på dine hårløse områder. Hvis det hårløse området ditt er stort, kan kirurgen fjerne mer hår fra et donorsted. Umiddelbart etter ekstraksjonen blir håret lagt i en petriskål fylt med en HypoThermosol-løsning. Dette kan vare opptil 3 timer, avhengig av den prosedyren for transplantasjon som du har valgt.
5. Separasjon av follikulære enheter
Å separere follikulære enheter refererer til prosessen der det enkelte hår i en follikulær enhet skilles. Deretter plasseres de i en HypoThermosol-løsning. Kirurgen vil hovedsakelig implantere transplantater som inneholder enten ett eller to hår. Dette er ment å gi et mer autentisk utseende. Derfor kan det hende at de må skilles fra andre transplantater. Vanligvis blir det brukt transplantater laget av tre eller flere tråder per enhetsareal på bakre og midtre del av hodebunnen.
6. Åpning av kanaler
En kanyle eller et mikroskopisk skalpellblad brukes til å lage punktering på hodebunnen. Dette er avgjørende for å åpne de kanalene der implantasjonen vil bli utført. Derimot brukes det en penn for å kombinere implantasjons- og snitttrinnene under DHI Choi-prosedyren. Denne prosessen tar maksimalt tre timer, avhengig av antall snitt og nødvendige antall åpne kanaler.
7. Implantasjon av follikulære enheter
En kanyle eller et mikroskopisk skalpellblad brukes til å lage punktering på hodebunnen. Dette er avgjørende for å åpne de kanalene der implantasjonen vil bli utført. Derimot brukes det en penn for å kombinere implantasjons- og snitttrinnene under DHI Choi-prosedyren. Denne prosessen tar maksimalt tre timer, avhengig av antall snitt og nødvendige antall åpne kanaler.
Få en gratis konsultasjon fra en akkreditert klinikk i dag.

Hårtransplantasjon første dag etter operasjonen

Klinikkvask på klinikken

Dagen etter operasjonen bør pasienter besøke klinikken for vasking av hodebunnen. Sykepleierne starter med å skylle hodebunnen forsiktig med varmt vann. Deretter påføres det en spesiell løsning på blodklumpene for å gjøre det lettere å vaske dem vekk. Sykepleierne praktiserer en metode som ikke påfører hodebunnen noen skade.

Rekonvalesens etter hårtransplantasjon

De fleste pasienter vil komme tilbake i normal jobb mellom 2 til 5 dager etter en operasjonen. I løpet av de første tre ukene av operasjonen kan det transplanterte håret falle ut. Du vil begynne å oppleve ny vekst etter noen måneder. De fleste rapporterer om ny vekst innen det første halvåret.

Hva man bør ta hensyn til etter hårtransplantasjonen

 • Avstå fra å drikke alkohol, røyke, innta koffeinholdige drikker eller bruke betennelsesdempende medisiner de første 7 dagene etter hårtransplantasjonen
 • Det kan hende du må sove sidelengs med en vinkel på 45 grader i en uke etter operasjonen for å redusere risikoen for hevelse
 • Pasienter anbefales å unngå både kalde eller veldig varme dusjer i løpet av de første to dagene etter en hårtransplantasjon
 • Unngå å trykke med fingrene eller med såpen mot hodebunnen mens du dusjer i løpet av de første ukene etter operasjonen
 • Ikke bruke vann med trykk direkte mot hodebunnen for å unngå potensielle hevelser eller at snittene åpner seg
 • Pasienten bør helle vann fra en kopp forsiktig over hodebunnen for å forhindre skade på implantatene
 • Pasienter bør be om steril saltvannsspray. Denne påføres daglig i hodebunnen ved bruk av gasbind i rundt 3-4 dager etter hårtransplantasjonen
 • Unngå å bruke en hårføner eller påføring av varme i hodebunnen de første ukene etter operasjonen
 • Unngå direkte solstråler i en uke etter hårtransplantasjonen. Bruk en hatt eller et tørkle i direkte sollys

Hvor lang tid tar en hårtransplantasjon?

Fra kirurgi til resultater

Vanligvis kan hodebunnen få hevelser eller en svak betennelse rundt snittene etter operasjonen. Disse hevelsene kommer som et resultat av infeksjoner og vil forsvinne etter noen dager. Dette skjer vanligvis i løpet av de første to til tre ukene etter inngrepet. Du vil deretter begynne å se noen nye hårstrå vokse på områdene for inngrepet.
Vi håper at du har funnet noen viktige tips og fått svar på spørsmålet om hvordan en hårtransplantasjon fungerer? Ta gjerne kontakt med oss hvis du har flere spørsmål!
Få en gratis konsultasjon fra en akkreditert klinikk i dag

Ta kontakt med oss på Whatsapp, messenger eller telegram