Hårtransplantasjon før og etter

Det å ta en hårtransplantasjon er ikke bare bare. Det er et kirurgisk inngrep, og pasienten bør derfor forberede seg godt til dette skal skje. Her skal vi på en enkel og oversiktlig måte hjelpe deg i gang med forberedelsene. Start i tide med å la håret på sidene og på baksiden av hodet vokse litt for å skjule donorområdet etter at prosedyren er fullført.

Mange velger å ta en hårtransplantasjon Tyrkia, noe som betyr at du skal langt hjemmefra for å utføre inngrepet. Da er det en betryggelse å vite at man kommer godt forberedt til hårklinikken. For å få minst mulig synlige arr og et bredt donorfelt, anbefales det at du utfører en hodebunn strekkøvelse to ganger om dagen, ti minutter per gang. 5 dager før operasjonen bør du unngå kjemikalier i hodebunnen, samt blodfortynnende og betennelsesdempende medisiner.

Hårtransplantasjon før og etter krever ganske mye av deg, og her kommer noen punkter til:

  • Ingen vitamin E før inngrepet
  • Unngå å ta urtetilskudd
  • Ingen alkohol dagen før
  • Arranger transport/hotell på forhånd
  • Vask håret ditt på operasjonsdagen
  • Ta en dusj

Etter hårtransplantasjonen

Hårtransplantasjon før og etter er et vanlig tema blant klientene. Du bør spise et lett måltid før operasjonen og ta på deg komfortable klær med skjorte som kan kneppes opp. De første 24 timene vil du ha en bandasje rundt hodet. Etterpå kan du fjerne den og deretter vaske håret med sjampo. De små skorpene vil bli liggende ved hårfestet i syv til ti dager, så det kan være lurt å dekke området med et tørkle.

Når de små skorpene begynner å falle av etter syv til ti dager, vil det implanterte området oppleves rosa og huden vil virke litt blank. Etter omtrent fire til seks uker er områdene hvor det ble gjennomført en transplantasjon nesten ikke synlige lenger. Eksisterende hår rundt eller ved siden av de transplanterte områdene kan komme til å falle av. Men ikke fortvil, det vil vokse tilbake i løpet av noen måneder. Etter at du har lest dette er du kanskje klar for en hårtransplantasjon Tyrkia?