Hårtransplantasjon erfaringer i Tyrkia

hårtransplantasjon erfaringer

Hvordan har Istanbul blitt den globale hovedstaden for hårtransplantasjoner? I Tyrkia kan du få et splitter nytt hårfeste med opphold på et luksushotell for en brøkdel av kostnadene på en klinikk her hjemme. Hvorfor ikke hoppe på et fly og finne ut om hypen er for god til å være sann. Blir du med?

Verdens hovedstad for hårtransplantasjoner

Tusenvis er tatt denne reisen før meg. Folk, i hovedsak menn, reiser fra USA, Storbritannia og resten av Europa til Tyrkia, som nå er verdens hovedstad for hårtransplantasjoner.

Som mange andre ble jeg fascinert av den endeløse strømmen av før og etter-bilder hvor hundrevis av brødre stolt deler sin forvandling fra hårløs til til hot. Før jeg la ut på min første hår-reise etter timer med research, dukket destinasjonen Tyrkia stadig opp. Klinikker med navn som IdealofMeD, Hair Transplant Tyrkia og New Hair Istanbul fristet med hårtransplantasjon i Tyrkia.

Kan dette være seriøst, og hvorfor er Tyrkia et slikt arnested for hårrestaurering? Den første grunnen er åpenbar. Tyrkia er et utviklingsland hvor lønningene er veldig lave. Kostnadene ved å leie et kontor er også svært lave sammenlignet med resten av Europa og USA. Dette er også tilfelle på steder som Thailand og Mexio, hvor det også er mange hårklinikker, men hårtransplantasjon erfaringer ikke alltid så bra. De tyrkiske klinikkene har skilt seg ut med den suverene kvaliteten på legene sine.

Tyrkiske leger er blant de beste på hårtransplantasjoner

De som har hårtransplantasjon erfaringer kan fortelle at i begynnelsen var grunnen til å ta hårtransplantasjon penger. Det var billigere enn andre land i Europa. Av den grunn ble de tyrkiske legene mer erfarne og bare bedre og bedre. Det var en god syklus der økningen i hårturisme førte til bedre leger, som førte til mer turisme, som igjen førte til enda bedre leger.

Tyrkias helsedepartement så denne voksende industrien som en mulighet til å bidra til å øke medisinsk turisme. Derfor tilbød de skattelettelser for ting som medisinsk utstyr, markedsføring og til og med hotellrom for pasientene. Planen fungerte, for Tyrkia har nå et sted mellom 1,5 millioner til 2 millioner medisinske turister per år. Hovedsakelig for å gjennomføre hårtransplantasjoner, med også plastisk kirurgi og tannbehandlinger. 

Kunsten å bestemme hvor mye hår som skal transplanteres

Normalt vil legen din undersøke håret ditt og vurdere risikoen for fremtidig tap, spørre om familiens hårhistorie og tegne et potensiell hårfeste. Det er en kunst å bestemme hvor mye hår som skal transplanteres. Jo flere hår du plukker fra donorområdet, desto større sjanser har du for å forbedre fronten og kronen, men dette kan også gjøre at sidene ser tynne eller ujevne ut.

Hårtransplantasjon erfaringer: Ukene etter operasjonen

Etter operasjonen er de nye folliklene dine så ømfintlige at du ikke får lov til å bli våt i hodet. Operasjonen er ikke smertefull, men det samme kan ikke sies om ettervirkningene. De nye folliklene dine er sarte, for de har ennå ikke låst seg fast i huden. Ingen trening på en måned. Ingen alkohol på to uker.

Ingen berøring eller kløing i hodet den første uken. Du kan ikke se ned. For å se på telefonen må du løfte den opp til øyehøyde i stedet for å bøye hodet nedover. For all del, ikke støt hodet mot noe! Og til slutt, du kan ikke sove normalt fordi toppen av hodet ikke har lov til å berøre puten. Forbered deg på å sove på ryggen en stund!

Men det er absolutt verdt det. Vennene mine forteller meg at jeg ser bra ut. Veldig naturlig, sier noen. Legen min fortalte at han liker å lage uregelmessige hårlinjer ettersom vanlige hårlinjer vanligvis ikke er rette. Dette er kanskje ikke er så merkbart når håret vokser ut, og hvis jeg ikke liker den nye looken kan jeg I verste fall justere hårfestet i en oppfølgingsoperasjon.

I etterkant er mine hårtransplantasjon erfaringer en blanding av usikkerhet, stolthet og håp, og jeg kan skrive under på at Istanbul fortjener tittelen som verdens hårtransplantasjonshovedstad. Selv om det er det eneste jeg vet om byen. Takk for at du ble med på reisen!