Hvor kort kan du klippe håret etter hårtransplantasjon

Mann som klipper hår

Når du har gjort en hårtransplantasjon, så vil du antakelig være ganske så glad for den nye sveisen. Etter hårtransplantasjonen er det likevel viktig at du tenker på hva som skal til for å vare på det håret, og hvordan du skal klippe håret. En av disse tingene du bør tenke igjennom er riktig størrelse på håret.

Hvorfor vente med å klippe håret

Det er lurt å være tålmodig, og ikke klippe håret med en gang. Mange blir ofte skremt hvis de ikke ser noen umiddelbar hårvekst etter operasjonen. En av grunnene til dette er sjokk-tap, som skjer naturlig. Det er viktig å huske på at det kan ta hårsekkene opptil tre måneder før de begynner å kunne gro hår som normalt.

Siden de nye hårsekkene tar tid før de gror hår, så er det anbefalt å ikke besøke frisøren med en gang for å klippe håret. Det å ignorere legens tidsanbefaling i forhold til hårklipp kan skade hodebunnen. Det er kjemikalier brukt under hårklippen som kan forårsake infeksjoner eller sår, eller i verste fall få hårsekkene til å falle ut.

Hvor kort kan hårklippen være etter en transplantasjon?

Etter en nylig gjennomført hårtransplantasjon, så vil det ideelt sett ikke være anbefalt å klippe for nærme hodebunnen den første gangen. Dette kan forårsake uopprettelig skade de nye implanterte hårsekkene.

Bortsett fra lengden på håret, så er det i alle fall en annen viktig faktor å tenke på, hvilket utstyr som brukes. Barberkniv eller barbermaskin er ikke å anbefale. Derimot anbefales saks. Dette er fordi annet utstyr enn saks kan forårsake uopprettelig skade på de nye hårsekkene.

Så hva er den anbefalte lengden å klippe håret til etter en transplantasjon?

Så for å konkludere, det å klippe håret etter en hårtransplantasjon kan være risikabelt om du ikke følger de riktige forhåndsreglene. For mange vil det likevel være viktig, fordi det regnes som en viktig del av et normalt liv med det nylig implanterte håret. Når du klipper håret for første gang etter transplantasjonen er det viktig å ikke klippe for nærme hodebunnen så du ikke forårsaker uopprettelig skade på hårsekkene.