Hypotyreose og hypertyreose rammer tre prosent av befolkningen

hypertyreose

Hypotyreose og hypertyreose eller høyt stoffskifte kan føre til hårtap og ønske om hårtransplantasjon. Pass på å fullføre den medisinske behandlingen først og se deretter på hva slags alternativer som finnes for å få håret tilbake. Les deg opp grundig før du bestemmer deg.

Hypotyreose og hypertyreose betyr høyt stoffskifte.

Hypotyreose og hypertyreose er andre ord for høyt stoffskifte og overproduksjon av hormoner. Kroppen går på høygir og man kan bli trett og sliten og miste håret. Det fastslås enkelt med en blodprøve og medisiner gir som regel god effekt.

Hypotyreose og hypertyreose eller høyt stoffskifte rammer oftest kvinner. Rundt tre prosent av den voksne befolkningen opplever dette. Det skyldes overproduksjon av hormoner og behandles først og fremst med medisiner. Senere kan annen behandling som hårtransplantasjon vurderes om pasienten ønsker dette.

Plasma kan hjelpe mot hårtap

Mot hårtap kam behandling med blodplasma fungere godt. Hårtransplantasjon er også et alternativ om det blir tynt på toppen. Generelt er det flere veier å gå for en fyldigere hårmanke.

Skjoldbrukskjertelen kan overprodusere og da får du høyt stoffskifte. Det behandles med medisiner og er relativt enkelt å oppdage og behandle. Det er en ikke spesielt vanlig sykdom som rammer tre prosent av befolkningen og flest kvinner, men også voksne menn.

Høyt stoffskifte kan behandles enkelt

Hypotyreose og hypertyreose betyr at skjoldbukskjertelen produserer for mye hormoner. Kroppen går på høygir og du vil føle deg slapp. Du vil trenge medisiner for å bli bra igjen. Du kan også oppleve hårtap som det heldigvis finnes flere gode behandlinger for.